Ekologiska barnkläder trendigt och bäst

Det blir allt vanligare att handla ekologiska barnkläder. Det beror helt enkelt på att föräldrar ställer krav, och är mer medvetna om miljögifter och dess effekter än de var tidigare. För att få benämnas som ekologiska babykläder, eller ekologiska barnkläder, så måste bomullstyget uppfylla vissa krav. Bomullsplantan får inte sprutas med bekämpningsmedel, konstgödsel får inte användas och inga kemikalier får användas när bomullen skördas. Kravmärkta ekologiska barnkläder har hårdare regler. Ett problem med bomullsodlingar är allt konstbevattning. När barnkläder är Kravmärkt så innebär det även hänsyn till hur bevattningen har skett. Det tar tid att ställa om traditionella bomullsodlingar till ekologiska. Det gör att det bara är en liten procent av all bomullsproduktion som är ekologisk trots att efterfrågan ökar.

[shopello_products]

I barnkläder blir det allt vanligare med ekologisk bomull. Föräldrar prioriterar hellre att handla kläder från företag som värnar om miljön. Detta är något som märktes tydligt på mässan ”Underbara Barn” som hölls i Stockholm oktober 2015. Företagare hade chansen att visa upp sina ekologiska barnkläder och de senaste trenderna inom området. På mässan visade både etablerade märken och nykomlingar upp deras kollektioner. Sverige har länge gått i bräschen vad det gäller ekologiska kläder för barn. Ni kanske tror att kändisar kläde sina barn i Gucci, Prada eller Armani? Titta en extra gång i modetidningen. Några av de hetaste märkena i Hollywood kommer från Sverige. Kändisar som Sarah Jessica Parker, Miranda Kerr, Gwen Stefani, Tom Cruise, Kim Kardashian, Madonna, Jessica Alba och många andra väljer närken att klä sina barn i ekologiska barnkläder från Sverige. Mini Rodini och Lively är två av de märken som slagit stort i USA.

Ekologiska BarnkläderAtt det är just ekologiska barnkläder som slår stort är inte konstigt. När bomullen odlas ekologiskt så får den nämligen bättre kvalité. Bomull som inte växer lika snabbt får längre fibrer, vilket ger en längre livslängd på slutprodukten. Detta är idealiskt för kläder till barn som inte kan sitta stilla många minuter. Designen är också viktigt eftersom den är till för barn. Kläderna är lekfulla och gjorda för barn, inga kopior av vuxenkläder. När det gäller ekologiska babykläder är det såklart även viktigt att kläderna inte innehåller några kemikalier. Ett plagg av traditionell bomull kan innehålla flera skadliga ämnen som kan framkalla exempelvis utslag, allergi eller andra skadliga reaktioner.

Nordiska ekologiska kläder för barn är också bättre för att vi helt enkelt har ett tuffare klimat. Innan ett märke slår internationellt måste det vinna mark i hemlandet. Nordiska vinterförhållanden är tuffa och ställer stora krav på producenterna. Kläderna ska vara varma, hålla vätan ute och samtidigt måste de gå att röra sig i. Vinterkläder som klarar av en svensk lång vinter är därför marknadens bästa. I Sverige finns det ett stort utbud av ekologiska kläder för barn. Många olika tillverkare har insett fördelarna och att det är vad föräldrar efterfrågar. Några exempel på märken med ekologiska babykläder är Geggamoja, Modéerska huset, Joha, Koolabah, Maxomorra, Kläppi, Kavat, Duns Sweden, Bamboo Jamas, Isbjörn of Sweden och Minia Ture.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.